Inkopen bij een sociaal ondernemer?

Wil jij inkopen bij een sociale onderneming en bijdragen aan het creëren van maatschappelijke impact? Op deze pagina van Social Club Den Haag vind je een uitgebreid aanbod van producten en diensten van sociaal ondernemers uit de regio Haaglanden. Jouw inkoop draagt direct bij aan een inclusieve arbeidsmarkt!

Aanmelden als ondernemer
Social Club Den Haag logo
Young Digitals kantoor
Aanbod pagina
Happy Tosti
Slide 4
Aanbod SOH
Aanbod
Filteren
Brute bonen barista

Brute Bonen & De Haagsche Cacaofabriek

Zodiakplein 90

 

Brute Bonen is een ambachtelijke koffiebranderij

gevestigd in de Binckhorst in Den Haag en gestart uit liefde voor smaak. We leveren versgebrande koffie aan kantoren, horeca en consument. Iedere week branden we de koffie, waarna we het direct versturen.

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering. Onze koffie komt uit een koffiebos en dat zorgt ervoor dat onze koffie nog lekkerder smaakt! Wanneer je een kop koffie van Brute Bonen drinkt: dan maak je de wereld een stukje groener. Verder helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, zodat ook zij mee kunnen doen.

De Haagsche Cacaofabriek maakt eigenzinnige chocolade

Van cacaoboon tot reep in eigen huis, handgemaakt in Den Haag. Sociaal en klimaatpositief. Wij kopen onze bonen alleen in in bij boeren waarmee we een persoonlijke en eerlijke relatie hebben, want we willen een zo eerlijk mogelijk product maken en verkopen! Alle ingrediënten die we gebruiken zijn duurzaam en biologisch.

We streven ernaar om zo min mogelijk afval te produceren en bekijken iedere stap in in ons proces zo zorgvuldig mogelijk. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld cacaoschillen en zijn onze verpakkingen biologisch afbreekbaar.

Verder stellen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat om bij ons in het bedrijf te werken.

code sociale ondernemingen 3
Gezwam kwekerij

Ge-Zwam

Klaas Engelbrechtsweg 3
+31621592760

Vanuit de innerlijke overtuiging dat we de wereld beter dienen te verzorgen levert Ge-Zwam haar eigen bijdrage door afval te reduceren en lokaal voedsel te produceren.
Bij Ge-Zwam geloven we in lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid.

Dit doen wij door oesterzwammen te kweken op koffiedik. De super verse oesterzwammen worden verkocht aan restaurants in de nabije omgeving. Naast de verse oesterzwammen worden er ook producten gemaakt waar oesterzwammen in verwerkt zijn.

Na het kweken vindt het restant, het substraat, zijn weg terug naar de bodem. Dáár waar het thuis hoort! Hierdoor wordt de kringloop van koffie gesloten en wordt het organisch stofgehalte van de bodem verhoogt. In de natuur gebeurt dit namelijk ook. Zoals een blad van de boom in de herfst ook weer opgenomen wordt in de bodem.

Naast het sluiten van de koffieboon-kringloop vinden we het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie van een vlees georiënteerd eetpatroon naar een duurzaam én gezond eetpatroon.

Uiteraard gebeurt dit met een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk. We streven ernaar om door middel van zonnepanelen een negatieve CO2 te bewerkstelligen.(*)
(*) CO2 negatief = meer CO2 fixeren dan het productieproces produceert)

Juni lekkernijen foto eten

Juni Lekkernijen

Korte Poten 5
06-29505517

Juni Lekkernijen is een duurzame en sociale catering onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, opzetten en exploiteren van horeca en catering activiteiten op locatie.

Vanuit onze sterke visie voor het verzorgen van duurzaam en verantwoord voedsel, vermindering van voedselverspilling en sociaal ondernemen, bereiden we elke dag verse en gezonde maaltijden.

Wij creëren een fijne en vertrouwde Juni sfeer waar onze vaste klanten dagelijks terugkomen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers met en zonder arbeidsbeperking een dynamische en veelzijdige werkomgeving waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Sinds 2020 is Juni Lekkernijen onderdeel van Social Capital, waar naast Juni Lekkernijen ook Lekker Brood, Happy Tosti, Prael Amsterdam, Milieuwerk, RSC en Amare Horeca onderdeel van uitmaken. Door de krachten te bundelen vormen we een Haags horeca collectief met een breed gedragen duurzame sociale visie en missie.

Juni heeft een kantine in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), een stadskantine in theatergebouw Amare en een restaurant in het Museon-Omniversum.

pso 2
code sociale ondernemingen 3
Lekker Brood aan het werk

Lekker Brood

Dintelstraat 46

Lekker Brood is een bakkerij gevestigd in Den Haag. Het
is een sociale, ambachtelijke, duurzame en biologische bakkerij. Oftewel, de bakkers werken volgens een authentiek ambacht proces waardoor de producten meer tijd en aandacht krijgen. Hierdoor ontstaat er een eindproduct van hoge kwaliteit met veel smaak.

Op duurzaamheid probeert Lekker Brood het hoogst haalbare te halen. In alle keuzes is duurzaamheid een leidende factor. De productie draait volledig elektrisch, er wordt in elektrische auto’s gereden en er wordt gekozen voor grondstoffen met een duurzame herkomst. Alle
grondstoffen en eindproducten zijn SKAL gecertificeerd (biologisch keurmerk).

Lekker Brood is een sociale onderneming. Het grootste deel van onze medewerkers heeft een arbeidsbeperking. Lekker Brood is hiermee een voorbeeld voor andere Bakkerijen in het sociaal ondernemen. Het kan!

Lekker Brood richt zich op zowel business-to-business als business-to-consumer. De kanalen van business-to-consumer bestaan voornamelijk uit verkooppunten en de webshop. Binnen het B2B netwerk zijn er al verschillende partners, zoals: Tweede Kamer, Hutten, Voco Hotel, Capriole en de Hogeschool van Rotterdam.

pso 2
code sociale ondernemingen 3