Inkopen bij een sociaal ondernemer?

Wil jij inkopen bij een sociale onderneming en bijdragen aan het creëren van maatschappelijke impact? Op deze pagina van Social Club Den Haag vind je een uitgebreid aanbod van producten en diensten van sociaal ondernemers uit de regio Haaglanden. Jouw inkoop draagt direct bij aan een inclusieve arbeidsmarkt!

Aanmelden als ondernemer
Filteren

Brute Bonen & De Haagsche Cacaofabriek

Zodiakplein 90

 

Brute Bonen is een ambachtelijke koffiebranderij

gevestigd in de Binckhorst in Den Haag en gestart uit liefde voor smaak. We leveren versgebrande koffie aan kantoren, horeca en consument. Iedere week branden we de koffie, waarna we het direct versturen.

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering. Onze koffie komt uit een koffiebos en dat zorgt ervoor dat onze koffie nog lekkerder smaakt! Wanneer je een kop koffie van Brute Bonen drinkt: dan maak je de wereld een stukje groener. Verder helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, zodat ook zij mee kunnen doen.

De Haagsche Cacaofabriek maakt eigenzinnige chocolade

Van cacaoboon tot reep in eigen huis, handgemaakt in Den Haag. Sociaal en klimaatpositief. Wij kopen onze bonen alleen in in bij boeren waarmee we een persoonlijke en eerlijke relatie hebben, want we willen een zo eerlijk mogelijk product maken en verkopen! Alle ingrediënten die we gebruiken zijn duurzaam en biologisch.

We streven ernaar om zo min mogelijk afval te produceren en bekijken iedere stap in in ons proces zo zorgvuldig mogelijk. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld cacaoschillen en zijn onze verpakkingen biologisch afbreekbaar.

Verder stellen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat om bij ons in het bedrijf te werken.

Juni Lekkernijen

Korte Poten 5
06-29505517

Juni Lekkernijen is een duurzame en sociale catering onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, opzetten en exploiteren van horeca en catering activiteiten op locatie.

Vanuit onze sterke visie voor het verzorgen van duurzaam en verantwoord voedsel, vermindering van voedselverspilling en sociaal ondernemen, bereiden we elke dag verse en gezonde maaltijden.

Wij creëren een fijne en vertrouwde Juni sfeer waar onze vaste klanten dagelijks terugkomen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers met en zonder arbeidsbeperking een dynamische en veelzijdige werkomgeving waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Sinds 2020 is Juni Lekkernijen onderdeel van Social Capital, waar naast Juni Lekkernijen ook Lekker Brood, Happy Tosti, Prael Amsterdam, Milieuwerk, RSC en Amare Horeca onderdeel van uitmaken. Door de krachten te bundelen vormen we een Haags horeca collectief met een breed gedragen duurzame sociale visie en missie.

Juni heeft een kantine in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), een stadskantine in theatergebouw Amare en een restaurant in het Museon-Omniversum.

Lekker Brood

Dintelstraat 46

Lekker Brood is een bakkerij gevestigd in Den Haag. Het
is een sociale, ambachtelijke, duurzame en biologische bakkerij. Oftewel, de bakkers werken volgens een authentiek ambacht proces waardoor de producten meer tijd en aandacht krijgen. Hierdoor ontstaat er een eindproduct van hoge kwaliteit met veel smaak.

Op duurzaamheid probeert Lekker Brood het hoogst haalbare te halen. In alle keuzes is duurzaamheid een leidende factor. De productie draait volledig elektrisch, er wordt in elektrische auto’s gereden en er wordt gekozen voor grondstoffen met een duurzame herkomst. Alle
grondstoffen en eindproducten zijn SKAL gecertificeerd (biologisch keurmerk).

Lekker Brood is een sociale onderneming. Het grootste deel van onze medewerkers heeft een arbeidsbeperking. Lekker Brood is hiermee een voorbeeld voor andere Bakkerijen in het sociaal ondernemen. Het kan!

Lekker Brood richt zich op zowel business-to-business als business-to-consumer. De kanalen van business-to-consumer bestaan voornamelijk uit verkooppunten en de webshop. Binnen het B2B netwerk zijn er al verschillende partners, zoals: Tweede Kamer, Hutten, Voco Hotel, Capriole en de Hogeschool van Rotterdam.

Particibaan B.V.

Veraartlaan 4
0702042077

Particibaan gelooft in een samenleving waarin iedereen meedoet. Waar ruimte is voor het talent van iedereen. Vanuit de stellige overtuiging dat de samenleving daar beter van wordt.

Particibaan is zeer gespecialiseerd op het gebied van Social Return On Investment (SROI). Wij beschikken over een brede dienstverlening. U kunt tevens werk bij ons uitbesteden i.h.k.v. SROI.

Onze missie is om alle kandidaten duurzaam te ontwikkelen en aan een baan te helpen met optimale begeleiding. Als Particibaan creëren wij tevens vaste vacatures bij organisaties, in het kader van de Wet Banenafspraak. Particibaan heeft verscheidene vacatures die door opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven en vanuit de overheid exclusief bij ons zijn uitgezet. Alle vacatures die bij ons zijn uitgezet hebben een uitzicht op een vast dienstverband.

Elke dag zetten wij ons in om de talenten en kwaliteiten van de kandidaten te benutten zodat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren in een organisatie. Meedoen in plaats van aan de kant staan. Potentieel volledig benutten en op eigen benen staan.