Inkopen bij een sociaal ondernemer?

Wil jij inkopen bij een sociale onderneming en bijdragen aan het creëren van maatschappelijke impact? Op deze pagina van Social Club Den Haag vind je een uitgebreid aanbod van producten en diensten van sociaal ondernemers uit de regio Haaglanden. Jouw inkoop draagt direct bij aan een inclusieve arbeidsmarkt!

Aanmelden als ondernemer
Filteren

Brouwerij De Prael den haag

Esperantoplein 20
070 5680833

Sinds april 2018 is De Prael Den Haag aan het Esperantoplein gevestigd. Net als alle andere vestigingen heeft De Prael Den Haag dezelfde missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpen.

Elke dag doen onze medewerkers hun best om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Behalve dat men bij ons heerlijk kan eten en drinken, brouwen wij hier ook onze eigen bieren. Onze uitblinker is natuurlijk De Haegsche Prael, die sinds 2020 gebrouwen wordt.

We moedigen onze medewerkers aan om hun creativiteit los te laten waardoor we elke week weer verrassende gerechten en bieren kunnen serveren op een locatie waar een warme sfeer heerst. Geen dag is hetzelfde bij De Prael Den Haag en dat maakt onze locatie zo uniek.

Kringloop Den Haag

De Bruyn Kopsstraat 2a
070-3351155

Kringloop Den Haag is opgericht in 1992. Het bedrijf, dat aanvankelijk Kringloop de Oase heette, is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote, professionele organisatie met acht vestigingen in en om Den Haag.

We hebben vijftien vrachtwagens tot onze beschikking voor het ophalen en leveren van goederen. Binnen onze organisatie helpen meer dan driehonderd werknemers dagelijks mee uw oude spullen een tweede leven te bieden.

Zo’n 95 procent van onze medewerkers is doorgegroeid vanuit een re-integratiebaan. Want Kringloop Den Haag geeft niet alleen uw goederen, maar vooral mensen een tweede kans.

St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven

Zilverstraat 40
070 3300222

Stichting Schroeder van der Kolk is al 100 jaar een begrip in Den Haag. We hebben 6 kringloopwinkels en onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Zilverstraat. Bij Schroeder bieden we arbeidsmatige dagbesteding en trajecten toeleiding naar werk aan voor diverse opdrachtgevers, zoals de gemeente Den Haag (WMO, werkfit- en maatschappelijk fittrajecten), WLZ (Wet Langdurige Zorg), FZ (Forensische Zorg), UWV, Reclassering Nederland, gemeente Leidschendam-Voorburg en Instituut GAK.

In 5 kringloopwinkels is een buurthuis gevestigd, een laagdrempelige voorziening waar buurtbewoners terecht kunnen voor een kopje koffie, een luisterend oor en deelname aan verschillende activiteiten.

We zijn één van de uitvoerders van de Direct Bespaar Actie van de gemeente Den Haag, waarbij we naast een adviesgesprek over zuinig omgaan met energie ook energiebesparende producten installeren bij Haagse inwoners.

Deze werkzaamheden volgen uit onze missie: Samen sterk voor mens en product. Onze visie is dat we zorgen voor:

  • (Persoonlijke) ontwikkeling
  • Hergebruik van producten
  • Betrouwbare samenwerking
  • Een luisterend oor bieden
  • Een (centrale) verbindende plek in de wijk

Stichting Villa Bijzonder

Monsterseweg 4
0641126117

Stichting Villa Bijzonder is het opleidingsbedrijf dat voort is gekomen uit de passie om mensen op te leiden in de horeca en te begeleiden naar een stap verder op de participatieladder. D.m.v een (groeps)stage helpen we kwetsbare jongeren om hun talenten te ontwikkelen en om te gaan met hun valkuilen, zodat ze “gewoon” mee kunnen doen in de maatschappij.

Wij geven mensen een steuntje in de rug en vinden het niet bijzonder dat er bij ons plaats is voor iedereen. Wij vinden dat inclusiviteit de nieuwe norm is en daarmee zijn we graag een voorbeeld voor de gehele arbeidsmarkt.

Villa Bijzonder is gevestigd in Villa Ockenburgh op het prachtige gelijknamige landgoed. In nauwe samenwerking met Villa Ockenburgh kunnen we verschillende particuliere en zakelijke evenementen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een vergadering, een netwerkborrel, een lunch, of een workshop. Een (buiten)plaats voor iedereen!