GoedDoen – Iedereen telt mee

GoedDoen is een sociale onderneming die praktische en repeterende werkzaamheden uitvoert voor haar opdrachtgevers. Je kunt hierbij denken aan legionella controles, installeren van energiebesparende maatregelen en energieadvies.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door “zij instromers” ook wel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt genoemd. Dat is iedereen die door omstandigheden werkzoekend is. GoedDoen zoekt passend werk dat past bij de kwaliteiten van deze medewerkers. Al onze kandidaten krijgen de passende begeleiding die ze nodig hebben en onze opdrachtgevers de beschikking over gemotiveerde medewerkers.

the Upside café

The UPSIDE café is een lunchcafé waar alle gerechten iedere dag vers bereid worden in eigen keuken. Onze medewerkers zijn met mensen met een verstandelijke beperking. Zij bereiden vol zorg de gerechten in de keuken en stralen in de bediening.

Doordat onze medewerkers ‘gewoon meedoen’ en we ze helpen waar nodig, ontwikkelen ze zich in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden gewaardeerd in de zaak door de gasten en daardoor groeit ook het zelfvertrouwen. We leren onze medewerkers ook zelfstandig van en naar werk te reizen en zelfstandig een boodschap te doen.

Ze zijn hierdoor nog zichtbaarder in de maatschappij. Dit heeft als meerwaarde dat ‘de maatschappij’ toleranter en begripvoller wordt naar mensen met een beperking en ze hopelijk ook meer kansen geeft om onderdeel te kunnen zijn van de maatschappij.

Sox2sox

Sox2sox bestaat sinds 2015. Voorheen werkte Leandros de Ruiter, eigenaar van Sox2Sox, voor andere sokkenfabrikanten, maar hij zag dat het veel beter kon. Met een eigen visie waar klanttevredenheid en de hoogste kwaliteit sokken centraal staat is het bedrijf opgericht.

Het bedrijf heeft sindsdien grote stappen gemaakt en is van 3 machines gegroeid naar 14 met verschillende specificaties. We hebben nu een aantal machines voor de sport, voetbal en hockey sokken en daarnaast nog 3 machines voor casual sokken. Zo zorgt Sox2Sox ervoor dat zij alles kunnen leveren voor de beste kwaliteit!

Van design tot pakketjes, wij bieden het hele pakket aan naar jouw wensen. Uiteraard kunnen alle diensten afzonderlijk van elkaar worden afgenomen. Net wat jij als klant wilt. Met meer dan 18 jaar ervaring in de sokkenwereld helpen en denken wij graag mee naar de beste oplossing voor jouw bedrijf of organisatie.

DUTCH’N DECENT B.V.

DUTCH’N DECENT ontwerpt, produceert, koopt, levert en beheert bedrijfskleding in de breedste zin van het woord. De nadruk ligt op het inzetten van ecologische stoffen voor ‘corporate fashion’ gebruik, maar vanwege one stop shopping draaien wij onze MVO hand ook niet om voor technische kleding.

Wij zijn sterk in het bedenken van het juiste kledingconcept voor welke organisatie dan ook. Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander wat kleding voor je kan doen. Mooie kleding, maakt je trots op je bedrijf!

Of het nu gaat om een hippe casual kledinglijn, representatieve bedrijfskleding of een combinatie van beide. Wij maken het mogelijk en zetten daarbij de klantwens centraal. Zo maken we onder andere bedrijfskleding voor hotels, scholen, beveiliging, chauffeurs en nog veel meer.

Brouwerij De Prael den haag

Sinds april 2018 is De Prael Den Haag aan het Esperantoplein gevestigd. Net als alle andere vestigingen heeft De Prael Den Haag dezelfde missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpen.

Elke dag doen onze medewerkers hun best om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Behalve dat men bij ons heerlijk kan eten en drinken, brouwen wij hier ook onze eigen bieren. Onze uitblinker is natuurlijk De Haegsche Prael, die sinds 2020 gebrouwen wordt.

We moedigen onze medewerkers aan om hun creativiteit los te laten waardoor we elke week weer verrassende gerechten en bieren kunnen serveren op een locatie waar een warme sfeer heerst. Geen dag is hetzelfde bij De Prael Den Haag en dat maakt onze locatie zo uniek.

PrintPlezier

PrintPlezier is de sociale drukkerij van Delft – met prachtig drukwerk waarmee we sociale impact maken. We bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen.

Je kunt bij ons terecht voor al het drukwerk – van oplage 1 tot 10.000, kranten tot Ao posters, ansichtkaarten en voor de allermooie magazines en boeken.

We ontwerpen ook graag de mooiste verpakkingen, verzenden we ze voor je en kun je bij ons terecht voor signing en huisstijldrukwerk. Kortom: één adres voor al je drukwerk, met impact.

Verder maken we ook impact in de buurt. We zitten namelijk bewust in de aandachtswijk Buitenhof in Delft. We bieden een vertrouwde plek waar mensen uit de buurt samenkomen.

Particibaan B.V.

Particibaan gelooft in een samenleving waarin iedereen meedoet. Waar ruimte is voor het talent van iedereen. Vanuit de stellige overtuiging dat de samenleving daar beter van wordt.

Particibaan is zeer gespecialiseerd op het gebied van Social Return On Investment (SROI). Wij beschikken over een brede dienstverlening. U kunt tevens werk bij ons uitbesteden i.h.k.v. SROI.

Onze missie is om alle kandidaten duurzaam te ontwikkelen en aan een baan te helpen met optimale begeleiding. Als Particibaan creëren wij tevens vaste vacatures bij organisaties, in het kader van de Wet Banenafspraak. Particibaan heeft verscheidene vacatures die door opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven en vanuit de overheid exclusief bij ons zijn uitgezet. Alle vacatures die bij ons zijn uitgezet hebben een uitzicht op een vast dienstverband.

Elke dag zetten wij ons in om de talenten en kwaliteiten van de kandidaten te benutten zodat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren in een organisatie. Meedoen in plaats van aan de kant staan. Potentieel volledig benutten en op eigen benen staan.

Zorghub B.V.

Bij Zorghub krijgen mensen, die momenteel in de bijstand zitten, de kans om in een ondersteunende rol in de zorgsector te werken, zelfs zonder voorafgaand zorgdiploma. Zorghub staat bekend om zijn toegankelijkheid: het belangrijkste is motivatie en een warm hart voor de zorg en Zorghub biedt dan de kans.

Kandidaten worden gedurende één maand intensief voorbereid op de praktijk, zodat ze klaar zijn om aan de slag te gaan in de zorg. Ze leren taken uit te voeren die vaak door tijdsdruk bij de verzorging worden uitgesteld, zoals het aanvullen van voorraden, ondersteuning bij voeding, het bereiden van maaltijden en het begeleiden van bewoners tijdens wandelingen.

Zorghub-medewerkers worden op alle aspecten van hun leven intensief begeleid door een vaste jobcoach, met als doel een duurzame loopbaan in de zorg te bevorderen.

St. Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven

Stichting Schroeder van der Kolk is al 100 jaar een begrip in Den Haag. We hebben 6 kringloopwinkels en onze hoofdlocatie bevindt zich aan de Zilverstraat. Bij Schroeder bieden we arbeidsmatige dagbesteding en trajecten toeleiding naar werk aan voor diverse opdrachtgevers, zoals de gemeente Den Haag (WMO, werkfit- en maatschappelijk fittrajecten), WLZ (Wet Langdurige Zorg), FZ (Forensische Zorg), UWV, Reclassering Nederland, gemeente Leidschendam-Voorburg en Instituut GAK.

In 5 kringloopwinkels is een buurthuis gevestigd, een laagdrempelige voorziening waar buurtbewoners terecht kunnen voor een kopje koffie, een luisterend oor en deelname aan verschillende activiteiten.

We zijn één van de uitvoerders van de Direct Bespaar Actie van de gemeente Den Haag, waarbij we naast een adviesgesprek over zuinig omgaan met energie ook energiebesparende producten installeren bij Haagse inwoners.

Deze werkzaamheden volgen uit onze missie: Samen sterk voor mens en product. Onze visie is dat we zorgen voor:

  • (Persoonlijke) ontwikkeling
  • Hergebruik van producten
  • Betrouwbare samenwerking
  • Een luisterend oor bieden
  • Een (centrale) verbindende plek in de wijk

The Young Digitals BV

Sociale onderneming The Young Digitals helpt jongeren die vastgelopen zijn aan een baan als digital marketeer. Dit doen zij door middel van een driedelig traject: Een gratis zes-weekse online marketing training.

Vervolgens treden trainees in dienst bij ons online marketing bureau om werkervaring op te doen met opdrachten voor uiteenlopende bedrijven. En als laatste worden zij gedetacheerd zodat zij helemaal klaar zijn voor een carrière als digital marketeer.

Sommige jongeren maken een moeilijke start in hun leven. Ik geloof dat iedereen een kans verdient. Zij zijn ‘online geboren’ en kunnen bij The Young Digitals hun beroep maken van wat ze het liefste de hele dag doen: online marketing en social media.