In een inspirerende samenwerking hebben Spullenbak en Sox2Sox hun krachten gebundeld om een duurzame oplossing te bieden voor afvalmaterialen. Materialen die via Spullenbak zijn ingezameld, worden door Sox2Sox gerecycled, wat heeft geleid tot de productie van 300 nieuwe sokken.

Sox2Sox is een sociale onderneming die zich specialiseert in het maken van sokken van gerecyclede materialen. Hun aanbod varieert van sportsokken en huissokken tot werksokken en sokken met unieke designs. Momenteel is Sox2Sox marktleider op het gebied van hockeysokken in Nederland en breidt zij haar markt uit naar Australiƫ.

Spullenbak, een innovatief Haags initiatief, brengt bewoners en makers samen om nieuwe producten te creƫren uit materialen die anders zouden worden weggegooid. Deze samenwerking met Sox2Sox is een perfect voorbeeld van hoe afvalmaterialen een tweede leven kunnen krijgen als hoogwaardige, praktische producten.

De samenwerking tussen Spullenbak en Sox2Sox toont de kracht van circulaire economie en duurzame innovatie. Door afvalmaterialen te recyclen en om te zetten in nieuwe producten, dragen beide organisaties bij aan een vermindering van afval en een duurzamere toekomst.