Met de lancering van www.sociaalondernemenhaaglanden.nl is er een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit platform is ontworpen om de inkoop van producten en diensten bij sociale ondernemingen in de regio Haaglanden te bevorderen, zodat we samen een grotere impact kunnen realiseren!

De feestelijke lancering vond plaats bij De Prael Den Haag. Inkopers van diverse gemeenten, maatschappelijke organisaties en sociale ondernemers kwamen samen om dit moment te vieren. Het hoogtepunt van de dag was de matchmaking op zes marktpleinen, waar sociale ondernemers hun producten en diensten presenteerden aan potentiële inkopers. Vervolgens drukte Wethouder Werk, MKB en Participatie Nur Icar op de rode knop voor de officiële lancering van de website. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Sociaal ondernemers hebben als kernmissie om iedereen een geschikte plek op de arbeidsmarkt te bieden. Door de winst van hun bedrijven te investeren in deze missie, creëren zij een inclusieve arbeidsmarkt. Wanneer je producten of diensten inkoopt bij een sociale onderneming, draag je direct bij aan deze inclusieve visie.

Sociaal Ondernemen Haaglanden is speciaal ontwikkeld voor alle sociale ondernemingen in de regio Haaglanden die zich richten op arbeidsparticipatie en waar ten minste 15% van het personeel extra aandacht nodig heeft. Om het waardevolle werk van deze ondernemingen te ondersteunen, moedigen wij iedereen aan om bij deze bedrijven in te kopen.

We willen onze oprechte dank en waardering uitspreken aan Nur Icar, Wethouder Werk, MKB en Participatie, Fred Dukel, Directeur SZW, Marieke Booster, CPO/Domeinmanager Inkoop, Bart de Bart, Voorzitter van de Social Club Den Haag en eigenaar van SWOM, Renzo Deurloo van Greenfox Social Return, Jasper Kool van Social Capital, en Mark Vollers van Axxicom. Hun waardevolle bijdragen en inzichten over sociaal ondernemerschap hebben deze lancering onvergetelijk gemaakt.

Ook willen we onze dank uitspreken aan onze dagvoorzitter, Rob de Rooij, evenals aan Shiran van den Broek, Reinder Douma en Gijs Groensmit, voor hun toewijding en inzet om van deze dag een groot succes te maken.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van deze feestelijke lancering.